četvrtak, 15. srpnja 2010.

Kutijica za dar

Za rođendan moje drage forumske i blogerske prijateljice Lili napravila sam ovu kutijicu...
Drvene kutijica, akrilna boja siva i lila, lak za raspucavanje, bitumen, granitna lila boja, pasta za drvo, šablona i puno strpljenja. Sve je prošlo dobro osim kad sam podizala šablonu...malo sam zabrljala...pa onda brisala, pa opet zabrljala i tako ostavila...nije strašno ali me interesuje kako podignete šablonu da ostane sve tako čisto jasnih rubova....

Da ne bih poklanjala praznu kutijicu u nju sam stavila dugmiće od fima...imitacija čipke i mermera.
Moja draga Lili je bila oduševljena.To me je učinilo jako sretnom jer volim da poklanjam svoj rad nekome ko to cijeni.
Do sljedećeg javljanja, svim vrijednim curama puse...
Vaša


¸




ponedjeljak, 12. srpnja 2010.

Hvala za inspiraciju!!!

Hvala za inspiraciju! Tako piše na nagradi i mogu vam reći da me je baš raznježila...Divne su i one druge nagrade gdje se hvali blog, osoba ili radovi...ali ova zahvala za inspiraciju mi je nešto posebno.
A nju sam dobila od Mare , Pantagana, SandraZ, Tina, Kaća, BiljanaSanja,...Hvala vam drage moje na ovoj nagradi.
I ja vama od srca zahvaljujem za inspiraciju, za druženje, za savjete, za tutoriale.....

Ima još!...jeste mislile da nema više nagrada???...ima...ima...

Dobila sam još jednog slatkog medu od Fantastic Hobby . Divan blog...pogledajte i uživajte u tutorialima, mene je poslednji njen tutorial oduševio...a riječ je o mozaiku na zidu.Hvala ti draga moja, velika mi je čast od takve vrijedne blogerice dobiti nagradu..
I nagrada koja me jako razveselila je nagrada naše drage Šestinčanke, divne, vrijedne, kreativne i jako skromne osobe...Ona vjeruje da smo kreativnije od nje (tako piše u njenom postu)...a ja kažem da bih bila jako sretna da sam kreativna kao ona...Njene divne narodne nošnje, tekstovi...sami izgled bloga govori kako sam u pravu...
A nagradu je Gordana napravila sama i dodijeljuje je svojim blegerskim prijateljicama.
Hvala ti draga moja veoma sam ponosna na ovu nagradu.Pusa velika!

E to je to...Nadam se da nisam nekoga izostavila, jer može da mi promakne a da ne vidim...
Sada bih htjela svaki blog pojedinačno upisati da bih dodijelila ovo što sam ja dobila ali bi to zaista dugo trajalo.Znate što vam je raditi...ukoliko želite jednu od ovih nagrada...slobodno copy/paste...ja ću vam biti zahvalna....
Drage moje hvala vam za inspiraciju...Pusa svima
vaša


¸


srijeda, 7. srpnja 2010.

Škicnula sam vaše blogove i podigla nagrade

Drage moje, koje ne znate što znači ŠKICNUTI…pokušaću pojasniti.
Dakle škicnuti je isto što virnuti, proviriti, pogledati krajičkom oka.
Meni je taj hrvatski ili prije da je zagrebački sleng super…jedna riječ i sve rečeno.
E… ja vam tako svaki dan škicnem na blogove, nekada ostavim komentar, nekada ne…(ovisi koliko imam vremena)…ali uglavnom sam u toku što radite.

Cijelo jutro razmišljam o tome kako bi bilo dobro da postoji negdje radno mjesto ŠKICER…Da…da..dobro ste pročitale. Odmah bi se prijavila, vjerujem da bih bila primljena (visoko mišljeno o sebi kao i uvijek)…
Vjerovatno bih počela od “niži stručni škicer”, zatim viši pa visoki stručni škicer…i dogurala bih do glavnog škicera. To bi bilo super, osim što volim to da radim…bila bih valjda i dobro plaćena….hahaha.
Mogla bih raditi i po 20h, ne bih se umorila. Velim, kad provedem toliko vremena uz komp škicajući blogove što ne bih zaradila. Ha…mašta može svašta…E sad ozbiljno…
Prvo sam dobila obavjest…da me čeka nagrada kod Alenke, pa Zondra Art, zatim Cleo,SandraZ, Hrandica a odmah poslije Biljana. Sva ponosna…nos do plafona…primjetim i novu objavu kod Tee…Odem na njen blog…i Tea nas sve nagrađuje…Opa…naravno da sam je odmah zgrabila… Dakle, sedam blogerica mi žele odati priznanje za moj rad….Ma, ni u snu nisam mogla sanjati, ni moja mašta koja je bujna…(to ste vidjeli u gornjem djelu posta)…nije mogla to predvidjeti. Hvala vam cure do neba, potrudiću se da i dalje uživate u mojim rukotvorinama.
Opet sam krenula u škicanje blogova i primjetim da ste skoro sve nagrađene…Kako da podijelim ovaj award…???Hm…ma imam ja još nagrada koje još niste dobile…a kako znam da ste kolekcionarke što se tiče nagrada,odlučila sam vam dodijeliti ove nagrade….



Njih sam dobila od moje divne prijateljice Laure. Obožavam njen blog, njene divne čestitke.Ne propušta priliku da posjeti moj blog, da ostavi prekrasni komentar…Nikada je nisam vidjela, a imam osjećaj da se znamo jako dugo…Draga Laura hvala ti za sve.

Ne priznajem ovo ograničenje deset blogerki, ja ću malo proširiti spisak jer to jednostavno morammmmm….ovo mi je uvijek bio najteži dio posla.
Zato drage moje škicnite na desnu stranu mog bloga pa tamo gdje piše “domaći blogovi” pronađite se, i pokupite nagrade. Sve ste vi zaslužili ove nagrade….jer ste dio mog blogerskog svijeta, jer bez vas ovaj moj blog ne bi ni postojao a ja ne bih imala pojma kako raditi decoupage,ne bih znala kako obojiti nešto staro da izgleda još starije, i još mnogo…mnogo toga što mi je proširilo saznanja o materijalima i tehnikama…. i zato vam veliko HVALA…
Svima lijepi pozdravi i puse
vaša

¸


utorak, 6. srpnja 2010.

Stari dobri recepti...

Drage moje, ja vam sve recepte držim na kompu za razliku od moje mame koja je to sve fino bilježila i ostavila pisani trag. Dakle, iza mene nema pisanog traga niti će ko moći naslijediti recepte, ako nešto ne poduzmem, npr. isprintam i ukoričim. Jako volim spremati ona starinska jela, pa sokove koji se prave bez konzervansa a ne kvare se....pa zimnice itd.
Nedavno sam dobila veću količinu crnog i crvenog ribiza...Koliko je zdrav ne trebam pisati jer su to već ispisali mnogo stručniji ljudi od mene...Kažu da je crni zdraviji od crvenog....ali ja taj ukus ne volim ali ako je nešto zdravo zašto da ne pojedem ili popijem :)))
Najbolje bi bilo jesti tako svježe ili svježe iscijeđen sok...ali kako ja nemam mjesto gdje bih to skladištila bez kuhanja odlučila sam se napraviti sok koji se kuha.
Vjerujem da vas većina zna kako se pravi sok od voča ali evo kako sam ga ja radila po starom isprobanom receptu.
Recept ide ovako:
  • 2kg ribizle
  • 800 ml vode
  • 1 kg šećera
  • 2 limuna sa koricom (po mogućnosti neprskana,u suprotnom bolje koricu skinuti)
  • 3 vrećice vanilin šećera

Ribizle sam oprala i prelila odgovarajućom količinom vode, dodala limun isjećen na komade...i kuhala dok bobice nisu popucale...To bude jako brzo. Zatim sam propasirala ribizle.
Dobivenom soku sam dodala šećer i  vanilin šećer...i kuhala dok se sav šećer ne otopi.
I na kraju taj vreli sirup sam usula u tople boce .
Ovaj sirup je srednje gust, vjerovatno bi bio gušći da sam ga dulje kuhala, ali se pitam šta bi to zdravo ostalo u njemu. Mislim da je ovako sasvim ok.
Za posluživanje razrijedim ga sa običnom vodom ili mineralnom (po ukusu onog koga pije)...dodam kriškicu limete i leda...i sok je za čistu 5. Osvježavajući, prirodan i što je najvažnije ukusan.
 
Cheers!!!
vaša

¸