subota, 31. siječnja 2009.

Nešto novo...jako jednostavno




Prije par dana sam posjetila blog kreativne Simone i oduševila se. Draga Simona je nesebično podijelila sa nama saznanje kako možemo zalijepiti salvetu na karton bez ljepila i laka. Pronašla je ovaj kratak film gdje se može vidjeti cijeli postupak lijepljenja salvete na karton.


Mnogo puta sam to radila salvetnom tehnikom i nikada nisam bila jako zadovoljna i ako cijeli postupak uradim baš po pravilima. Prvo me je nerviralo čekanje da se osuši, pa koliko god da sam se trudila da salvetu poravnom uvijek je negdje ostao neki mjehurić, dakle nikada ravna površina, pa lakiranje i onda na kraju karton na koji sam lijepila ( a to je karton manje gramaže za čestitke) salvetu, se uvija.


Poslije ovog kratkog tečaja napravila sam ovo:

Dakle za ovo nam treba: neka tvrđa podloga, zatim papir za pečenje, na to ide hamer papir ili neki karton na koji želimo zalijepiti salvetu, zatim pvc folija, pa gornji sloj salvete kao kod salvetne tehnike, i na kraju opet papir za pečenje. Glačalom pređemo 30-60 sec...i to je to.

Jedini problemčić koji sam imala je taj što se na kraju počne uvijati. To se riješi tako da se taj gotovi karton stavi pod nešto teško i sačeka da se ohladi.

U sljedećem postu su moje karte (čestitke) gdje sam iskoristila ove interesantne kartone.

2 komentara:

  1. Divna stvar.Jako pametno i originalno.Moj problem je taj sto ja nikom vise ne pisem cestitke,nazalost,niti od koga dobijam.Sve to ide elektronskom postom,ili sms-om.Nije da sam srecna ovom modernizacijom,ali moj zivot je takav.Prijatelji razbacani i sve to ide po ovom modernom sistemom.Ponekad zazalim za nekadasnjim nasim starim lepim vremenom,ali posle se brzo razveselim,jer da nema kompjutera,ne bi bili mi sad ovde.Srecan Bozic i Sretna Nova i nek nam je zdravlja i mnogo kreiranja.Mozda ipak napravim jednu cestitku za sebe ipak.

    OdgovoriIzbriši
  2. O, mnogo, mnogo, mnogo ti hvala za ovaj video. sad i ja mogu isprobati salvetnu tehniku.
    lillium

    OdgovoriIzbriši

Welcome to my world.....of crafting that is.
I am glad you stopped by.
Your comments are welcome and
appreciated.