srijeda, 6. svibnja 2009.

Priroda kao inspiracija - 2. dio

Drage moje, ja se stalno pitam je li moguće iz prirode prenijeti svu ljepotu na slikarsko platno, fimo...ili bilo koji drugi materijal. Pa ni kamera ne može prikazati tako originalno kao što je u prirodi, a kako bi ljudsko oko. Elem da ne filozofiram puno nastavljam moje putovanje po sjećanju na Arizonu.
Ako ovako nastavim mislim da će mi trebati još jedan blog koliko toga ima.
Svime sam jednostavno fascinirana...između ostalog i kaktusima...Tamo ih sigurno ima stotine vrsta. Kad pomislim na Arizonu, prvo što mi padne na pamet to su ogromni kaktusi tzv Saquaro...Drage moje to se treba vidjeti...ogromni, divni...a rastu na svim mogućim i nemogućim mjestima, naravno u tom dijelu Amerike. Ne znam da li još negdje uspjevaju jer njima pogoduje baš specifična klima, suhi zrak...bez pretjerane vlage, temperature visoke i nikakva posebna njega....Dakle neke sam vidjela da rastu iz pjeska, neke opet kao da rastu iz kamena...Moja prijateljica ima takav kaktus u dvorištu kuće, kojeg za Božić ukrase sviječicama...:)))


Saquari ima i svoj cvijet...odnosno bukete cvjetova....ne traju dugo...ali dok traju, prelijepi su. U toku toplih i sunčanih dana, osuše se i sjemenke su pravi delikates za ptice...Sjemenke su sitne i jako sliče na sjemenke maka. Probala sam da uzgojim saquaro, ali neuspješno, niklo je nešto...malecko...i brzo uginulo. Ja sam to zalijevala...a moj sin kaže:»Zašto ga toliko zalijevaš, nije mahovina?»...Mislim da je bio u pravu..Vlaga je učinila svoje...sve je istrulo. Sumnjam da bi nešto bilo od njega i da je uspio, «divna» sarajevska klima bi to sigurno sredila.

Najljepše slike iz Arizone su mi one u svitanje dana i u sumrak. Tada nebo koje je cijeli dan bilo plavo bez oblačka, postaje purpurno....prelijepo...

Pokušala sam to prenijeti i na fimo...Još jednom sam to uradila prije par godina. Naime napravila sam ogrlicu tih divnih boja sa privjeskom koji mi je ispao kao razglednica...ali...nekome se to svidjelo i dobio je kao dar od mene. Od tada sam stalno sebi govorila da ću to ponoviti i evo tek sada. Sada sam napravila samo privjesak i 2 para naušnica.


Mislim da će mojoj dragoj virtualnoj prijateljici Lauri iz Mexica ova priča i ove slike biti poznati.

Drage moje, nadam se da nisam mnogo ugnjavila ovom pričom. Mislila sam da onima koji to nisu vidjeli mogu nekako približiti šta je bila moja inspiracija.

Do sljedećeg posta

LP

to be continued

Broj komentara: 12:

  1. Draga moja ti nemoraš brinuti oko toga može li se priroda prenjeti na predmet.Ti to savršeno uspjevaš.Ti si se stvarno super našla u fimu.
    (Ja sam za fimo prava truba)
    Pozz!
    Sandra!

    OdgovoriIzbriši
  2. spiracija, ali kakav sjajan izbor si ti napravila i kako si divno delove prirode prenela na svoj rad. Cestitam!

    OdgovoriIzbriši
  3. ovo je stvarno strava. kakva slika, takav nakit, samo naprijed ženo!

    OdgovoriIzbriši
  4. eh... tebi ovo ide jako dobro...
    samo tako nastavi!

    OdgovoriIzbriši
  5. WOW, super ti je uspelo.
    Krasno ujet sončni zahod in senca kaktusa -> perfect!

    moi

    OdgovoriIzbriši
  6. OMG, you made that jewelry?!!?!!! It's absolutely FABULOUS!!! Since I can't read the post, I can only assume from the pics and I'm thinking you are super creative and talented!!! Wowza, these are amazing, I love them! Beautiful work, tfs!!! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Prekrasno draga, u ovom ludilu današnjice divno je skrenuti pogled na sva čuda prirode. Priroda je dar i lijek, a tvoj rad je i dalje odličan.

    OdgovoriIzbriši
  8. Hi thamk you very much for your visit ,i very happy for this have a wonderful weekend too hugs .. JLaura

    OdgovoriIzbriši
  9. Drga, nisam sigurna da razumem challange, da li bi mi pojasnila?
    Verovatno imas ovaj blog, ali za svaki slucaj, evo linka.
    http://passionforcrafts.blogspot.com/

    Hvala puno na podršci.

    OdgovoriIzbriši
  10. Čudovite fotografije....hkrati tako mirne in spokojne, pa vendar polne rnergije in ognja, razgibanosti....

    In inspiracija prenesena na fimo je odlična.

    OdgovoriIzbriši
  11. Priroda je savrseno preneta na tvoje komade nakita! Ostala sam zaprepascena! Svaka cast!

    OdgovoriIzbriši

Welcome to my world.....of crafting that is.
I am glad you stopped by.
Your comments are welcome and
appreciated.