ponedjeljak, 30. ožujka 2009.

Fimo-transferi

Prošle godine sam pokušala napraviti jedan transfer pomoću Deco gela.Za one koji ne znaju šta je to, to je tekuća masa kojom se mogu preslikati slike iz časopisa ili bilo koje druge podloge.
To što sam napravila nije bilo loše ali nije bilo ni tako dobro.
Ponovo sam krenula da isprobam tu tehniku ali na jedan drugi način a za sve je "kriva" vrijedna i kreativna Maja koja nam je na svom blogu ispričala iskustvo sa svojim transferima. Majo, hvala ti mnogo.
Ovaj način na koji sam ja radila mislim da je najjednostavniji. Za ovo ne treba deco gel, nego obični fimo (bijeli ili neki svijetliji) napravila sam jednu pločicu od bijelog fima, izrezala sliku iz časopisa (može se isprintati na printeru)...položila sliku licem na fimo i stavila između dva papira za pečenje...Zatim sam blago glačalom prelazila preko papira. Kada se ohladilo, polako sam kao i kod svih transfera skidala papir vodom.

Ovo je moj prvi uspješni transfer na ovaj način. Boje su identične, a mat je zbog toga što nisam lakirala jer je bila samo proba

A ovako bude transfer ako se ne potrudite da nađete neku kvalitetnu sliku s jačim bojama. Nisam baš oduševljena ovim...ali sam vam morala pokazati...

LP
Phoenix

Broj komentara: 11:

  1. I'm thrilled by the last one, even if I understand you're not. I find it classy and elegant. Very nice job!

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni se dopadaju oba rada.Nisam stručnjak za izradu,ali znam šta mi se svidja.Zašto sve uvek mora da bude sjajno i jasnih kontura da bi bilo lepo?

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam jos cula da se radi sa peglom!
    Zanimljivo... Moracu probati! :)
    Mislim da i ja ima problem sa stampom... :) Nedavno sam procitala savet od devojke koja jako dobro radi ovu tehniku, da ona slike stampa tako sto (mislim) iskljuci safe mode opciju na stampacu.
    Pokusaj!
    Ja bih, ali ne nadjem nigde ovu opciju! :)))))

    OdgovoriIzbriši
  4. Prelepi transferi. Dopada mi se sve što radiš, bravo draga.

    OdgovoriIzbriši
  5. blago tebi ti si super ovo uradila ,transferi su moja slabost,jer sam pokušavala dosta puta al jednostavno mi se neda.

    OdgovoriIzbriši
  6. Super ti je ispalo! U pocetku sam i ja radila sa peglom, ali mi je bilo mnogo komplikovano i nije mi svaki dobro uspevao. Tada jos niko od naših nije radio trasfere, pa prosto nisam znala koga da pitam, nego sam isprobavala sve bukvalno :) Da ne nabrajam sta sve, smejaćes se :))

    OdgovoriIzbriši
  7. I agree with squash! The last one looks beautiful to me! ~Cindy Lietz

    OdgovoriIzbriši
  8. Znam da je puno vremena proslo od poslednjeg posta, ali moram da pitam, pa sta bude... :) slicica se stavlja na svez fimo ili pecenu plocicu? Hvala za tutorijal, ako i ne dobijem odgovor malo cu da se pomucim... :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Nemoj se mučiti.
    Sličica se stavlja na svjež fimo...
    Ako imaš dodatnih pitanja slobodno mi se javi na mail:
    info.mag.design@gmail.com
    Evo ubacila sam i slike...koje nedostaju zbog tehničkih problema...
    Lijep pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  10. Svaka čast! Već dugo hoću da počnem sa izradom i ovakvog nakita. Ovaj tutorial će mi baš pomoći, hvalaaaaaaa Vaaaam!

    OdgovoriIzbriši
  11. Jedino što me interesuje je kojim lakom kasnije bojite nakit? Primetila sam da neki lakovi ne reaguju baš najbolje na beolin...

    OdgovoriIzbriši

Welcome to my world.....of crafting that is.
I am glad you stopped by.
Your comments are welcome and
appreciated.