petak, 7. kolovoza 2009.

Povratak

Drage moje,

Prvo želim da vas lijepo pozdravim i zahvalim svima vama koji ste redovno posjećivali moj blog...

Jedan period sam bila odsutna zbog jednog divnog, predivnog razloga. Moj sin Goran se vjenčao sa svojom Aidom 05.08.2009g.

Ja sam jedna presretna majka a sada i svekrva. Pripreme su bile duži period ali ne samo zbog svadbe nego i zbog toga što su mladenci željeli da svoj stan pripreme do detalja...dakle sve je po njihovom trebalo biti spremno. Stan su divno opremili...onda pripreme za svadbu koja nije bila velika svadba...opet po želji mladenaca, ali je bila predivna...Fotke postavljam odmah po odobrenju glavnih aktera. Kako su trenutno na svadbenom putovanju ne želim još i da ih gnjavim sa traženjem dopuštenja.
Vjerovatno očekujete da vidite i ono što sam ja uradila za njih...Skoro cijela svadba je bila nekako po mojim prijedlozima i radovima...Mislim da sam "posao" odradila kako treba...jer su mi mladenci na kraju rekli da su prezadovoljni a to je najvažnije jer njihova je svadba.Zar ne?

Cvijetne aranžmane na stolovima sama sam radila. Vjerovatno vidite na stolu krug (to je ogledalo) staklena okrugla vaza sa zelenim kamenčićima i cvijeće. Cijeli cvijetni aranžman je imao i odraz na ogledalu...Dakle htjela sam da aranžmani ne budu veliki a ipak da djeluju svečano.

U ovoj korpici koju sam sama radila odnosno bojila jer je bila u nekoj smeđoj boji, su konfeti...Bijelim lakom sam je prelakirala nekoliko puta...Lila vrpca je zbog toga što je i mladenka imala na svojoj haljini lila detalj(pojas)...

Korpice su konfeti, sama sam ih radila...tutorial ima ovdje . Bijeli karton sa teksturom (žao mi je loša je fotka pa se slabo vidi)...i po dvije kuglice Raffaelo...U prvo vrijeme htjela sam staviti ušečerene bademe...a poslije sam se odlučila za ovo jer su kuglice već upakovane, ja sam ih samo po dvije vezala lila mašnicom...

Drage moje ovo je samo par detalja...u narednim postovima biće još toga...

Ovih dana imam u planu i nešto da radim sa fimom (baš sam se uželjela rada s fimom)...Nadam se da nisam zaboravila raditi.

Lijep pozdrav

vaša

All of my visitors who do not speak my language would you please use the Google Translator located on the top of the left sidebar to translate the desired posts on my blog. Thanks!

Broj komentara: 15:

  1. Stvarno si sve vrhunski odradila!
    Još jednom čestitke Goranu i Aidi!
    Jedva čekam da vidim ostatak slika!
    Želim ti da se sada dobro odmoriš a onda na posao!
    Svi smo željni tvojih radova!
    Pozz!
    Sandra!

    OdgovoriIzbriši
  2. Srečno ženinu in nevesti! Krasen aranžma, všeč mi je ideja z ogledalom-prvič vidim. Škatlice so pa super, nekaj posebnega. Komaj čakam nove fimo izdelke.

    OdgovoriIzbriši
  3. It's beautiful i am so happy for your wedding, what day is your wedding to congratulate you....i have something for you in my blog...Laura.

    OdgovoriIzbriši
  4. Čestitam! Divna vest i radost delim sa Tobom.

    Topao pozdrav.

    Nadica ("anima.art")

    OdgovoriIzbriši
  5. Čestitam! To je nešto najlešše za jednu majku!

    Pozdrav,
    Oggy

    OdgovoriIzbriši
  6. dobrodosla nazad!
    predivno uradjeni detalji... nadam se slikicama koje si pomenula!

    OdgovoriIzbriši
  7. Čestitam ponosnoj mami. Sranžmani su prekrasni, a sada na posao i da vidimo nove radove. pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  8. Draga Phoenix, čestitke i iz Zagreba Goranu i Aidi, te svaka čast i slava dragim roditeljima. Ovo su zaista veseli dani - pa nek potraju dugo dugo. Kad su djeca mala čekamo da odrastu, a sad odrasle pratimo kako znamo... Sreća je stariti uz uspješnu i dobru djecu. Ti imaš tu sreću što me od srca veseli! Čestitke dobroj mami :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Cestitam Ti snajku!
    Bices Ti sjajna svekrva.
    Ovo sto si radila za svadbu zaista je izuzetno, prelepo, divim Ti se da si i za to imala strpljenja i vremena, uz ostale poslove.
    Volela bih da vidim fotke mladenaca, ali i ako ne odobre, razumem, to je njihova privatnost.
    Srecno, draga, sve najbolje!

    OdgovoriIzbriši
  10. prelijepo je kao i svi tvoji radovi!
    čekamo ostale slike, da uživamo na daljinu u nečijoj radosti! dobr0odošla nazad

    OdgovoriIzbriši
  11. Čestitke mladoporočencema (želim jima veliko sreče!), pa seveda tudi mami in očetu! :) Lepo je videti mamo, ki je tako ponosna na svojega sina. In aranžma je čudovit, super narejeno.

    Pozdrav iz Ljubljane!

    OdgovoriIzbriši
  12. Čestitke i od mene,baš sve izgleda predivno!

    OdgovoriIzbriši
  13. Again, congratulations!

    Everything is beautiful, stylish and elegant! Bravo!!!!!!!!!!!!
    Much love and happiness for the whole family!
    Нisses, Diana

    OdgovoriIzbriši
  14. Cestitam mladencima , a i roditeljima... a cestitam i na ovim krativnim radovima....
    kiss, milena...

    OdgovoriIzbriši
  15. Tudi od mene čestitke mladoporočencema, srečno jima želim na njuni poti! Vsekakor pa pohvale tebi za lep aranžma in krasna darila! Še fotke, še ;)

    OdgovoriIzbriši

Welcome to my world.....of crafting that is.
I am glad you stopped by.
Your comments are welcome and
appreciated.