utorak, 12. siječnja 2010.

Dg. lijenostitis chronic

Drage moje, vjerovatno vam je naslov posta čudan. Rekli bi da je neka medicinska dijagnoza. Da, jeste dijagnoza, ne znam je li postoji takva dijagnoza u medicini…ali je moja sigurno jer ja sam je postavila sebi…Dakle, očito sam oboljela od lijenostitisa, jer od čega bi bolovao neko ko se uporno izvlači da ne uradi sve ono što je sebi zacrtao u zadnjim danima 2009g. A to je:

-Skinuti višak kg (promjeniti način ishrane, izbaciti Coca-Colu i piti samo prirodnu vodu, očistiti organizam od otrova nakupljenih u prošlom mjesecu, šetati brzim korakom, ne koristiti prevozna sredstva….
-Baviti se mojim ručnim radom, probati neke nove tehnike, rekonstruirati svoje blogove (tri kolone).
-Srediti moj nered u hoby sobi.
-Kupiti garderobu (sve mi je usko)

A moji razlozi zašto to već nisam počela su sljedeći:

-Nisam ni grama skinula jer nisam promjenila način ishrane osim što sam izbacila Coca-Colu i šečer. Pijem prirodnu vodu. Detoksikacioni program još tražim…hahaha meni niti jedan ne odgovara…Ne koristim prevozna sredstva (na žalost taksista na štandu blizu moje kuće,izgleda da su ljuti na mene, smanjila se primanja) ali i ne hodam brzim korakom.

-Gotovih radova nemam (ima nešto početo),a izgovor za to je što mi uvijek nedostaje baš ono što nemam…morala bih otići do hoby trgovine…a kad odem…nisam zadovoljna izborom…Dobro, naručit ću…ali dok dođe do mene pročiće me inspiracija….hahahaha, uvijek neki “opravdani” razlozi.

-Za srediti moj nazovimo kreativni nered potreban mi je “Odred za čistoću”….hehehe…pa nije baš tako…mogla bih to i ja sama samo da me nije spopao ovaj ljenostitis.

-Kupiti garderobu…nije das am za to lijena, nego jednostavno čekam da malo smršam pa da kupim…Ako kupim pa smršam, šta onda da radim sa tom prevelikom odjećom??

Dakle, tako dođem do moje dijagnoze….Lijenostitis chronic…Pa kao pravi doktor dam sebi odmah terapiju:
smileys
Sredi se ženo, vrijeme je, život je tako kratak. Uradi sve ono što si zacrtala nedavno, jer ako nastaviš ovako nećeš stići da napraviš još koju čestitku ni ogrlicu…ma ni jednu jedinu naušnicu.

Uh…šta sve ovi blogovi trpe...čak i ovakve ispovjedi. Možda zato volim ovaj svoj blog…I sve vas koji me čitate i nadam se razumijete…
I za kraj jedna super izreka…kao da je Sokrat baš za mene rekao….

"Ljenjivci nisu samo oni koji ne rade, već i oni koji mogu raditi bolje." - Sokrat




Lijep pozdrav do sljedećeg kuckanja
Vaša

Broj komentara: 9:

  1. Definitivno nisi sama u ovom "neredu". Mislim da više manje sve ovih dana pribjegavamo tamnoj odjeći, izbjegavamo pretjerana čišćenja i nikako da se skinemo s te fine papice! Ma, ne brinem ja za tebe, vrlo brzo ćeš se vratiti u formu i sve nas razveseliti svojim prekrasnim uradcima :)

    OdgovoriIzbriši
  2. prepoznajem se :D
    ma popravit ćemo se mi :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobrodošla među supatnike! Doktorice, možeš slobodno svoju dijagnozu potpisati za sve nas! Ako nađeš neki princip da se sve sredi samo od sebe, molim te podijeli s nama. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Dijagnoza mi je jako poznta. Što se tiče kila, ni mojih 30 viška me ne zabrinjavaju, a više ne radim nikakve planove jer stvarno ništ ne stignem po planu napraviti. Mislim da bi mi jedino sunčeko moglo pomoći, kad ono zasja, svijet je odmah ljepši.

    OdgovoriIzbriši
  5. baš sam se pronašla u ovom tvom divnom postu ,tješim se tim što nisam sama,bar to ....

    OdgovoriIzbriši
  6. Dobra dijagnoza, ja inače uz moja dva mala zvrka i uz posao u bolnici u turnusima ne stignem imati tu dijagnozu, voljela bi na par dana..

    OdgovoriIzbriši
  7. Ah gdje me nadje... Uh, uh! Jos jedna sapatnica!!!!

    Imas jedan lijekic na ovoj adresi: http://byramona.blogspot.com/2010/01/nagrada_06.html

    Mozda ublazi malo simptome!
    Pusa!!!

    OdgovoriIzbriši
  8. ma ti si zakon, dijagnosticirala si puno nas doktorice!! drži se, pokrenut ćeš se vjerojatno, a onda nećeš moći stati :):)

    OdgovoriIzbriši

Welcome to my world.....of crafting that is.
I am glad you stopped by.
Your comments are welcome and
appreciated.